CERTIFER HHC / DRS – Supporting your local and European ambitions.

Nederlands certificatiebedrijf HHC/DRS wordt overgenomen door Belgorail, en ontsluit zo Noord-Europa voor certifer

Nederlands certificatiebedrijf HHC/DRS wordt overgenomen door Belgorail, en ontsluit zo Noord-Europa voor certifer

2021 wordt een mijlpaaljaar voor de Nederlandse leider in keuring en certificering van railinframaterieel, rail/weg-machines, en hijs- en hefwerktuigen. HHC/DRS, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Scandinavië, is overgenomen door BELGORAIL, en daarmee lid geworden van de CERTIFER Group, een belangrijke speler in de sector.

De CERTIFER Group betreedt de Scandinavische markt en verstevigt haar positie op de Nederlandse en Duitse markten met de overname van HHC/DRS in februari 2021.

 

Noord-Scharwoude en Brussel, 25 februari 2021 – Sinds HHC/DRS in oktober 1999 opgericht werd, heeft de onderneming een snelle ontwikkeling gekend en is ze uitgegroeid tot een belangrijke speler in de spoorwegsector, alsmede in de inspectie van hijs- en hefwerktuigen, en dit zowel in Nederland als internationaal.

“De nauwkeurigheid en technische competenties van onze experts, alsook de internationalisering van onze kwalitatieve diensten ondersteunden onze ontwikkeling, met daarbij een nauw contact met onze klanten, gekenmerkt door zowel een goede prijs-kwaliteitverhouding als korte communicatielijnen,” benadrukken Huib Oostdijk en René Bak, Managing Directors van de HHC/DRS bedrijven.

Om de positie van HHC/DRS te versterken ten opzichte van de ontwikkelingen die de sector van keuringsen certificeringsinstanties kenmerken, hebben de Raad van Bestuur en de oprichters van het bedrijf gedurende 2020 nagedacht over de toekomst van het bedrijf en over de te volgen strategie. De uitkomsten van de analyses hebben de aandeelhouders ertoe aangezet om een sterke partner te zoeken die een grondige kennis heeft van de activiteiten van HHC/DRS en die in staat is om het bedrijf te ondersteunen bij haar toekomstige lokale en internationale ontwikkeling.

BELGORAIL is sinds 2004 een aangemelde instantie en marktleider in België en is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van testen (rollend materieel en ETCS). Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel met een bijkantoor in Spanje. BELGORAIL trad in 2017 toe tot de CERTIFER GROUP en blijft sindsdien groeien en haar dienstenpakket uitbreiden.

Ingevolge deze stappen maakt HHC/DRS nu deel uit van de BELGORAIL & CERTIFER groep, experts in de evaluatie van stedelijke en spoorwegvervoerssystemen. De CERTIFER-groep, die sinds 1997 gevestigd is in Valenciennes in Frankrijk en dochterondernemingen of filialen heeft in 14 landen, voert in meer dan 50 landen inspectie- en certificeringsopdrachten uit in de sectoren spoorweginfrastructuur, controle en signalisatie, en rollend materieel.

“Deze overname biedt interessante ontwikkelingsperspectieven, met name door: de versterking van de keuringsactiviteiten voor spoorvoertuigen op Europees niveau, de ontwikkeling van certificeringsactiviteiten voor nieuwe treinen, signalisatiessystemen en spoorweginfrastructuur in Nederland en Scandinavië, het complementaire karakter van de teams van experten en het gebruik van de specifieke deskundigheid van HHC/DRS op het gebied van hijswerktuigen en certificatie van veiligheidsbeheerssystemen, zoals VA-Keur of VCA, op groepsniveau”, onderstrepen Jean-Marc Dupas en Huib Oostdijk, vertegenwoordigers van BELGORAIL en HHC/DRS.

Door de integratie van de Nederlandse ICM-expert in de Franse multinational kan de nieuwe groep zich positioneren als één van de wereldmarktleiders op het gebied van spoorwegcertificatie. Uitstekend nieuws voor de respectievelijke klanten van HHC/DRS en de CERTIFER GROUP, alsook de hele spoorwegsector.

 

Over HHC/DRS

HHC/DRS, met hoofdkantoor in Noord-Scharwoude, is opgericht door René Bak in 1999 en is gespecialiseerd in inspectie, certificatie en tests inzake railinframaterieel en rail/weg-machines, alsmede van hijs- en hefwerktuigen, zowel in een lokale als Europese context. Met een team van 36 mensen heeft HHC/DRS uitgebreide ervaring in railinframaterieel, is aangemelde instantie voor hijs- en hefgereedschap, en is actief in verschillende EU-landen voor de evaluatie van NNTR (‘national rules’). Naast haar EU-activiteiten heeft HHC/DRS ook een sterk lokaal marktaandeel in Nederland wat betreft de inspectie van een breed scala aan materieel en managementsysteemcertificatie.

 

Over BELGORAIL & CERTIFER

BELGORAIL is een Belgische inspectie- en certificatie-instelling die in juni 2004 werd opgericht door Vinçotte, Agoria en Transurb om te voorzien in de behoefte aan vrijwillige en reglementaire certificatie in de spoorwegsector. BELGORAIL werd in 2017 overgenomen door CERTIFER. Het bedrijf behoort tot de test-, inspectie- en certificatie-industrie met een focus op het spoorwegtransportsysteem en biedt ook ISO 9001- en ECM-certificatiediensten aan.

CERTIFER, met hoofdkantoor in Valenciennes, is een toonaangevende wereldspeler gespecialiseerd in spoorwegen en stedelijk vervoer. Sinds haar oprichting in 1997 in Frankrijk heeft CERTIFER haar expertise ontwikkeld door inspectie, certificatie, testorganisatie en testdiensten aan te bieden in 50 landen over de hele wereld. CERTIFER is een groep van 12 entiteiten wereldwijd: CERTIFER SA (hoofdkantoor in Frankrijk), CERTIFER ALGÉRIE (Alger), AMERICA LATINA (São Paolo), ASIA (Hanoi), ASIA PACIFIC (Hong Kong), AUSTRALIË (Sydney), AEBT Certifer (Duitsland), BELGORAIL (Brussel en Madrid), CHINA (Shanghai), MIDDEN-OOSTEN (Dubai), TÜRKIYE (Ankara). CERTIFER is geaccrediteerd volgens ISO 17020 Type A en 17065 en heeft nationale erkenningen zoals: DeBo in Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Austria, Spanje, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Algerije en Turkije; AEO in Australië; ISA in Dubai, Denemarken en India. Binnen de CERTIFER GROUP zijn CERTIFER SA, CERTIFER ITALIA, BELGORAIL, HHC/DRS en ERC aangemelde instanties.

 

Voor meer informatie:

Jean-Marc Dupas
Managing Director BELGORAIL SA
Tel.: + 32 2 897 9000
jeanmarc.dupas@belgorail.be
www.belgorail.be

Huib Oostdijk
Managing Director HHC/DRS B.V.
Tel.: + 31 6 11 00 79 01
huib.oostdijk@certifer.eu
www.hhcdrs.nl

René Bak
Manager Operations HHC/DRS B.V.
Managing Director
HHC/DRS Deutschland GmbH
Tel.: + 31 6 20 03 75 55
rene.bak@certifer.eu