CERTIFER HHC / DRS – Supporting your local and European ambitions.

TCVT

TCVT

CERTIFER HHC/DRS heeft een overeenkomst met de Stichting TCVT voor de uitvoering van de volgende TCVT (Toezicht Certificatie Verticaal Transport) schema’s:

  • Schema W3-01 keuring mobiele hijskranen, autolaadkranen en grondverzetmachine uitgerust als mobiele kraan.
  • Schema W5 keuring Railinframachines al dan niet aangevuld met lokaal spoor*.
  • Schema W6 keuring Funderingsmachines, ingebruikname, periodieke en opstellingsinspectie.

* In samenwerking met Stichting TCVT en de lokaalspoorbedrijven GVB, HTM, RET en RTU heeft CERTIFER HHC/DRS een certificatieschema ontwikkeld waarin onderhoudsmaterieel voor de verschillende lokaalspoorbedrijven kan worden beoordeeld op infracompatibiliteit en veilig gebruik.

Voor vragen over de uitvoering hiervan kunt u een mail sturen aan: info@hhcdrs.nl

TCVT Railinframachines

Sinds 1 februari 2002 worden railinframachines geïnspecteerd door inspectie-instellingen. CERTIFER HHC/DRS is door de Raad voor Accreditatie (RvA) erkend voor het uitvoeren van deze inspectiewerkzaamheden (bekend onder nummer I141) en heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Stichting TCVT  (Toezicht Certificatie Verticaal Transport).

Railinframachines die werken op buitendienstgesteld spoor zijn bijzondere voertuigen die met een eigen aandrijving op dit spoor kunnen rijden en bedoeld zijn voor nieuwbouw-, vernieuwing- of onderhoudswerkzaamheden aan het spoor.

Voorbeelden van railinframachines zijn:

  • Railgebonden onderhoudsmachines volgens EN14033-1/ -2/ -3.
  • Rail – weg voertuigen al dan niet uitgerust met kraan of hoogwerkerfunctie volgens EN15746-1 /-2
  • Aanhangers volgens EN15954-1 /-2.
  • Uitneembare machines volgens EN 15955-1 /-2.

Door jarenlange ervaring en contacten met alle fabrikanten van railinframachines kan CERTIFER HHC/DRS deze inspecties moeiteloos uitvoeren en specifieke vragen over de inzet van deze machines op deskundige wijze beantwoorden.